Gode sko til solferien?

Det er høst og vinteren gjør snart sitt inntog. Da rømmer flere av oss til varmere strøk. 

Men hva gjør man når skobutikkene da er fulle av vinter og høstsko? Det nytter jo ikke å komme i forete Timberland i Tyrkia. Da kan du faktisk ta deg en tur i nettbutikkene og se om du finner noen sko som passer der. Stadig flere av oss handler sko på nett, ettersom det er gode returordninger og lavere priser.

Hvilke sko trenger du? 

En badeferie kan kreve litt forskjellige typer sko, så det er greit å tenke over hva du faktisk skal gjøre på turen når du handler skoene. Skal du bare bo på stranda kan det holde med noen flip-flops, men skal du for eksempel ut å gå lengre turer i skog og mark, eller byområder? Da kan det være greit med tursko som ikke er for varme. Er det slik at du skal tilbringe timesvis ute på byen, er det greit å ha gode og ikke minst kule dansesko. Sandaler

Den perfekte sommersandalen sitter godt på foten og har støtte foran og bak slik at tærne slipper å jobbe med å holde sandalen på plass.

– I stedet for å anstrenge seg, kan de bidra til at hele foten beveger seg normalt mot underlaget, sier Sigmar Jack, overlege ved ortopedisk avdeling ved NIMI på Helse24, Ullevål i Oslo.

Godt utvalg

Med andre ord lønner det seg å gå til en nettbutikk hvor de har godt utvalg. Det betyr at du kan få fatt i alle skoene du trenger til turen din på en plass. Det betyr en tur til posten istedenfor flere og ikke minst, du får lavere priser. Men vær ute i god tid slik at du har skoene tilgjengelige den dagen du faktisk reiser, det lønner seg å bestille ca to uker i forkant.