Populære turistdestinasjoner på vinterstid

Når vinteren setter inn er det spesielt tre steder nordmenn er glade i å reise til, og disse er Spania, Thailand og det norske høyfjellet. La oss gå litt i dybden på disse tre reisemålene.

Det er kanskje ikke så rart at nordmenn drar til Spania om vinteren, det er faktisk det landet vi er mest glade i å reise til. Spania sin solkyst har sol neste hele året, og det samme har Gran Canaria. Det koster ikke all verden å reise hit, og flyturen tar ikke mange timene – noe som er grunnen til at nordmenn ikke får nok av Spania. Thailand er nok en favoritt blant soltørste nordmenn – og spesielt i romjulen er det mange som tar turen til denne sør-asiatiske perlen. Men Thailand har mye mer å by på enn kun sol, her får man fantastiske mat- og kulturopplevelser om man ønsker det.

«…Spania beholder førsteplassen på listen over de mest bestilte ferielandene om vinteren, fulgt av Thailand på andre og USA på tredjeplass. Spania og Thailand lå på de to første plassene også i fjor, mens USA har rykket en plass opp.» (VG Reise)

Det norske høyfjellet

Det er ikke kun utlandet som er populært om vinteren, nordmenn er også glade i å dra på fjellet. Og når man først drar til fjells, skal man selvsagt stå på ski. Enten det er langrenn eller alpint er mulighetene mange i det norske høyfjellet, og det finnes massevis av hoteller og hytter man kan leie – om man ikke har hytte selv. Afterski er en populær tradisjon blant mange, og dermed blir også fjellferie en stor fest! Hvis man drar på fjellet i påsken, får man som regel også påskesol med på kjøpet. Oslo er også populært som reisemål.