Populært reisemål for nordmenn

Det er mange land som har en lang vinter, noe som igjen gjør at det er mange som ønsker å dra på ferie. Et godt eksempel på et slikt land er Norge. Nordmenn er utrolig reiseglade, og de reiser gjerne til varmere strøk så ofte det lar seg gjøre. Det er naturligvis noen land som er mer populære enn andre når det kommer til reisemålene. Dette er trolig grunnet det som nordmenn ønsker å oppleve når de er på ferie.

Reise

Tyrkia har tidligere vært en stor favoritt for mange nordmenn, men man ser nå en endring i mønsteret innen reisemål. De siste årene ser det ut til at Spania og Hellas har blitt de store favorittene.

«Fasiten for årets pakkereise-sommer er for det meste klart: Hellas gjenerobrer tronen som førstevalget for nordmenn som kjøper seg ferdig pakket ferie.»

Felles for disse landene er jo at det er varmere temperatur enn det nordmenn selv opplever hjemme, og det i seg selv er jo et stort pluss. Verdensøkonomien spiller selvfølgelig også inn på hvilke land nordmenn velger. Det er jo tross alt slik at noen land er billigere å reise til enn andre. De ulike reisebyråene har også ulike tilbud å gi til nordmenn som bestiller ferien sin, og det er de færreste som klarer å si nei til et godt tilbud.

Reiseveien er også viktig, og det at det går flere direktefly til varmere strøk, gjør igjen at nordmenn kan reise enklere enn tidligere. Stranden og solen er som oftest bare noen timer unna, og det er noe som gjør nordmenn utrolig glade.