Prøv noe nytt!

Visste du at sola skinner andre steder enn den spanske rivieraen og Gran Canaria? Den gjør faktisk det, og er du åpen for nye steder og ideer kan du få mange spennende opplevelser!

Det er vinterferie straks og det er mange som vil ut å reise. De fleste hiver seg på det de allerede kjenner og vet hva er, da er de jo tross alt garantert at de får en fin ferie. Men hva med å ta litt sjanser? Det er jo klart at det høres ikke like fancy ut å reise til Bulgaria, men om man setter seg ned og leser om landet, samt ser på bildene skjønner man at om man velger å reise til Burgas i Bulgaria, så får man en vakker ferie!

Burgas

Burgas er den ant største byen i Bulgaria og den grenser til Svartehavet i vest og Lake Burgas i øst. Med andre ord er stedet omringet av vakre strender og plenty av muligheter til å nyte solstråler og bading. Byen har egen flyplass og det er også her Bulgarias største havn ligger. Byen er preget av historiske bygninger, rikt natteliv og masse andre spennende opplevelser for turister. Og hvem vil vel ikke ta et dypdykk i Svartehavet? Ved å lete kan du finne flybilletter til ca tusenlappen for tur/retur.

Dubrovnik

Byen Dubrovnik ligger sør i Kroatia og er en havneby som også er på UNESCO sin Verdensarv liste. Byen regnes som en av de vakreste byen som ligger mot Middelhavet. Byen har flere vakre strender, gode shoppingmuligheter og ikke minst et yrende kulturliv. Byen var i sin til Kroatia sitt kulturelle sentrum med fokus på blant annet litteratur. Det er lett å komme seg til Dubrovnik og lett å komme seg rundt i selve byen. Ikke glem å få med deg noen av byens historiske severdigheter!

Cuba

Kanskje du har utforsket de fleste stedene i Europa hvor sola skinner når vi går på ski her hjemme. Da er det på tide å prøve ut litt andre kontinent! Et sted som du kan vurdere da er Cuba som ligger ved Karibhavet. Cuba har en brokete politisk historie med mye uro og spenninger både innad og ut mot for eksempel USA. Men det er et land som er rikt på kultur, god mat og spennende opplevelser. Du finner det meste her, men det bør nok ikke være førstevalget om man reiser med familie.

Kapp Verde

Kapp Verde er en liten stat og øygruppe i Atlanterhavet, vest for Afrika. Øygruppen består av ikke mindre enn ti store og fem små øyer som var ubebodd da den ble oppdaget og kolonisert av portugiserne på 1400-tallet. Så også her finner du et sted som er rikt på historie. Men hovedårsaken til å reise til Kapp Verde må være strandlivet, for her finner du noen av de vakreste strendene du kan tenke deg.

Dette er bare noen få av reisealternativene. Husk at når du skal reise til eksotiske steder er det lurt å sjekke hvilke innreise-regler som gjelder og hvilke vaksiner man bør ha, god tid i forkant. Dette fordi det kan ta tid å få gjennomført det du trenger før reisen.