Robuste sko til ferien?

Selv om du skal til et sted der solen råder, kan du trenge gode sko

Hvem drømmer vel ikke om en herlig ferie til solfylte land i disse vintertider? Noen foretrekker å tilbringe lange og late dager på stranda med sin kjære på solsengen ved siden av. Kun avbrutt av noen lange turer ut i det sjøgrønne vannet og nyte gode måltider på kveldene.

Solseng eller byvandring?

Andre igjen foretrekker litt mer aktive ferier. Enden de skal legge ut på byvandringer og bli kjent med det lokale livet der de er, eller de skal ut på lange turer i naturen for å studere dyrelivet eller oppleve natur man ikke har kjent på før. Men enkelte ting lønner det seg å alltid huske.

Når man skal ut på slike turer er det en ting som er viktig og det er forberedelser. Det er viktig å sørge for at man alltid har det utstyret man trenger og at man ikke undervurderer det terrenget man skal ut i. Med andre ord, gjør research før du reiser, så du sikrer at du har alt utstyret.

Forberedelser

Noe utstyr må du ha med deg hjemmefra, mens andre ting kan du leie på stedet. Eller kjøpe billigere enn i Norge. Men noen ting bør du kjøpe før du reiser, og en av dem er sko. Gode sko skal aldri undervurderes og du bør gjerne gå dem inn litt før du reiser, så de sitter best mulig på foten din når du går. De fleste sko vil nemlig ikke være helt tilpasset din fot, før du har gått litt med dem og de har fått forme seg etter foten.

Du bør også ta med deg det du måtte trenge av medisiner og førstehjelpsutstyr hjemme ifra. Kanskje du har medisiner du tar fast, eller kanskje du skal til terreng som krever spesielle forholdsregler? Du må også sette deg inn i hvilke vaksiner du bør ha før du reiser, slik at du kan forhindre at du får og bringer med deg dødelige sykdommer hjem til Norge som for eksempel gulfeber, malaria, ebola, rabies eller polio.