Sol og film

Storm på MallorcaDet er ikke alltid solen skinner når du er på ferie. Hva kan du finne på da?

Du er ute og reiser, sola skinner og du koser deg ved bassengkanten. Så kommer skyene og sola forsvinner. I neste øyeblikk pøsregner det og du må bare innse at dårlig vær kan finnes over alt, og finne noe annet å gjøre.

Se en film

De fleste av oss er tilknyttet en eller flere streaming-tjenester. Derfor kan du bruke regnværet som unnskyldning til å se film på nett, gjerne på film2home. De fleste har jo med seg laptop, tablet eller mobil på ferie, og samtlige streaming-tjenester er tilgjengelige på disse enhetene. Noen av filmene som er tilgjengelige for streaming nå er The other woman, Sabotage, Noah, Captain America og Divergent.

Les en bok

For å kunne gjøre det, er det jo ganske nødvendig at du har med deg en bok, hvilke de fleste har. Noen steder kan du også kjøpe bøker på engelsk som du kan lese, men mange foretrekker å lese på norsk. Orker du ikke drasse på en haug av bøker kan du legge inn forskjellige apper på din laptop, tablet eller mobil, slik at du kan ha bøker tilgjengelig der. Det koster littegranne, men du verden så mye lettere kofferten blir! Du kan jo selvfølgelig også foretrekke lydbok. Hva med for eksempel Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole, eller hans siste bok Sønnen?

Gjør research

Du kan jo bruke tiden til å lære mer om stedet du er, og hva du kan gjøre så snart sola stikker frem nesen igjen. Les brosjyrer du finner på hotellet, snakk med lokalbefolkning eller ansatte på hotellområdet. De vet som regel om andre spennende steder enn det som tiltrekker mest turister.

Er du for eksempel i Italia? Snakk med dem for å få gode tips til hvor du skal spise. Den beste maten er å finne i bakgatene, ikke i turistområdene. Der har de ofte gjort de særegne smakene for området nærmest ugjenkjennelige i forsøk på å blidgjøre turistganen. Dette fungerer mot sin hensikt, spesielt i Italia, som er kjent for ekstremt god mat.