Stor fart i norske skoger

Rally Sweden er en folkefest av de sjeldne siden det samler utrolig mange publikummere, og Norge vil også få være med på moroa siden noen av etappene vil foregå nært svenskegrensen i Kongsvinger-området.

skogerRally er en motorsport som kan være veldig sosial da man kan stille seg opp langs skogsveiene og slå leir og kanskje grille mens man venter på at bilene suser forbi. Mange gleder seg dermed til denne begivenheten, og det er sikret større suksess enn tidligere siden etappene legges til steder hvor det er større garanti for snø. Mange liker også rally fordi det hevdes å gi en mye større fartsfølelse enn for eksempel Formel 1, som foregår på store og brede asfaltbaner. Her får man ikke den samme fartsfølelsen som i rally som finner sted på trange skogsveier og således gir større inntrykk av farten. I rally kan man også komme mye nærmere inn på utøverne enn i Formel 1 hvor man må sitte på tribuner, og støynivået er også meget høyt i Formel 1. Mer om dette her.

Spennende etapper i Norge

Spesielt Solberg-brødrene har vekket interessen for rally i Norge, dermed er man nok sikret god publikumsoppslutning langs skogsveiene hvor bilene vil suse forbi. Svullrya og Røgden var to etapper som viste seg å være svært vellykket, dermed vil disse etappene også bli brukt videre fremover. Etappen på Kirkenær er blitt flyttet siden det ikke er sikret særlig gode snøforhold der, og flyttes til Hof Finnskog nært Flisa hvor det er mye bedre muligheter for snø. Det er lett å komme seg dit fra steder som Kongsvinger og Hamar, og det er også flotte turmuligheter i området dersom du har tenkt å foreta en langhelg der.

Det er selvsagt ikke noe problem å foreta en tur over grensen heller siden det meste tross alt vil foregå i Sverige, og arrangørene finner stadig på nye forbedringer til publikums og utøvernes beste. Nå er nemlig en serviceplass blitt fastsatt som gjør hele opplegget mye mer tilgjengelig for publikum, og siden de er flere norske utøvere med og kjemper om de gjeveste plassene er det gode grunner til å følge med på alle etappene.
I et tidligere innlegg skrev vi om hvordan du kan reise til Norge for å budsjett, mer om dette her.